Kaukázusi csodás mézestorta! Ez is olyan nekem való!







Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál tej
2-3 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna


Elkészítése

A liszt kivételével az anyagokat összekeverjük és 2-3 percig főzzük. A forró tömeget a lisztre öntjük, összedolgozzuk és 4 egyenlő részre osztva kisodorjuk. Zsírozott, lisztezett sütőlapon sütjük. Sütése: 15-17 percig teljes lángon, előmelegített sütőben.


Krém: 2 evőkanál cukrot megpirítunk és 4 dl tejjel simára főzünk. 2 tojássárgáját, 2-3 evőkanál tejet, 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál lisztet simára keverünk, hozzáadjuk a karamelles tejet és állandó keveréssel simára főzzük és a két tojás habját a forró tömeghez hozzáadjuk. 15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihlt karamelles pépet hozzáadjuk. A lapokat úgy kenjük meg, hogy két lapot ribizli ízzel húzzuk át, az első és a harmadik lapra kenjük a krémet. A legfelső lapot kakaóöntettel vonjuk be. Csak másnap fogyasztható!

Kakaóöntet: 8 dkg porcukor, 8 dkg margarin (nem vaj!), 3 dkg kakaó, 1 evőkanál tej, 1 kávéskanál keményítő. Az anyagokat elkeverjük, felforraljuk és az összerakott tészta felső lapján elkenjük.

Forrás itt található:

Margit-szelet lágy vaníliás finomság! Gyermekkorunk nagy kedvence!







Hozzávalók
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 kanál cukor
15 dkg zsír
1 tojás
csipet só
tej
2 dkg élesztő


A krémhez:
1 liter tej
1 rúd vanília
5-6 evőkanál liszt
50 dkg porcukor
másfél tábla vaj
1-2 tasak vaníliás cukor


Hatvan deka lisztből, három kanál cukorból, tizenöt deka zsírból, egy egész tojásból, csipetnyi sóból, kevés tejben feloldott két deka szalalkáliból és kevés tejből tésztát gyúrunk. Öt lapot sütünk belőle a tepsi hátán. Közben egy liter tejbe belefőzünk egy egész rúd vaníliát és 5-6 evőkanál liszttel sűrű péppé főzzük. Kikavarunk fél kiló porcukrot másfél tábla vajjal, hozzákeverjük a vaníliás pépet és még egy-két csomag vaníliaport. Megtöltjük a lapokat; a krémet felváltva használhatjuk barackízzel. Másnap vágjuk fel.


Forrás itt található:

A palacsinta legfontosabb hozzávalója a töltelék. Íme 11 nagyszerű változat!







Hozzávalók
A palacsintát mindenki imádja, ám van, aki túllép néha a lekváros változatokon. Rengeteg finom töltött palacsinta létezik, hogy milyen tölteléket készítünk, annak csak a fantáziánk és ízlésvilágunk szabhat határt. Mutatunk 11 féle töltött palacsintát.


1. Húsos palacsinta

Vágjunk apróra és pirítsunk meg két fej vöröshagymát, adjunk hozzá 350 gramm őrölt húst, majd addig pároljuk, míg elkészül. A végén sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy-két kanál tejfölt, míg krémes masszát kapunk.


Elkészítése itt található:

Imádjuk a banán roládot. Megmutatjuk, hogyan készítsd el!







Sok országban a banán rolád egy hagyományos karácsonyi édesség. Ha az idén kimaradt az ünnepi menűsorból, készítsd el most, januárban is tökéletes desszert lesz egy havas délutánra.



Hozzávalók: 
A tésztához: 4 nagyobb tojás, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál porcukor, 3 evőkanál kakaó, vanília esszenc.
A töltelékhez: 200 gramm tehéntúró, 3-4 evőkanál tej, 100 gramm fehér étcsokoládé, 3 evőkanál kókuszreszelék, 2 banán.


Mézes francia krémes







Hozzávalók
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt

A krémhez
8 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
10 dkg margarin

A tésztához
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt


A krémhez
8 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
10 dkg margarin

A habhoz
5 dl hulala (vagy bármilyen más, de akkor kell habfixáló vagy zselatin)
1 csomag vaníliás cukor
4 csapott ek porcukor
1 csomag habfixáló (opcionális)
3 ek zselatin (opcionális)

A mázhoz
6 dkg tortabevonó (tejbevonó)
10 dkg fehér csokoládé
4 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalói
1. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk.
2. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. Sütési idő kb: 6-8 perc.
3. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne megjelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krém hozzávalói
1. A pudingokat, lisztet, tojássárgáját, vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet.
2. A másik lapra kenjük a pudingos krémet, és a krémre a kemény tejszínhabot. Rárakjuk a csokis mázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
A hab hozzávalói
1. A tejszínt, vaníliás cukrot, a porcukrot kemény habbá verjük. Ha nem Hulala tejszínt használunk, akkor kell hozzá a habfixáló vagy a zselatin.
A máz hozzávalói
1. A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x30 cm 


Forrás itt található:

Méteres kalács







Hozzávalók

Krémhez:
3 evőkanál rum (ez el is maradhat)
20 dkg cukor
5 dl tej
2 csomag főzni való puncs ízű pudingpor 
25 dkg margarin


Tésztához:
2 csapott evőkanál kakaópor
26 dkg liszt 
1 csomag sütőpor
1,5 dl langyos víz
26 dkg cukor
5 db tojás
1,5 dl olaj 
Tetejére csokimáz


Elkészítése

A tésztához a tojások sárgáját először a cukorral, majd a vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül belekeverjük a keménnyé vert tojásfehérjét. A massza felét kikent, lisztezett őzgerinc formába öntjük. A másik feléhez hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük és egy másik formába öntjük. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, a tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük. A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre főzzük,majd ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és a rumot. Ezzel a krémmel egymáshoz „ragasztjuk” a tésztát úgy, hogy a sárgát a barna kövesse mindig. Csokoládé mázzal vonjuk be a tésztánkat. Megvárjuk amíg megdermed és ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.


Forrás itt található:

Pudingos citromszelet







 
Hozzávalók

50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
2 ek tejföl

1,5 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
4 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 citrom leve
szilvalekvár, sárgabaracklekvár


Elkészítése
1, A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojás sárgákat, a sütőport, a vaníliáscukrot , és a tejfölt egy nagy tálba tesszük, alaposan összekeverjük , négy részre osztjuk, majd külön- külön egy tepsi hátán amit kivajazunk, kilisztezünk.
2, A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel. 
3, Az első lapot megkenjük a szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a sárgabaracklekvárral, rá a negyedik lap.
4, Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szépen szeletelhető


Forrás itt található:

Tiroli gesztenyés szelet







Hozzávalók

Tésztához ,20×30 cm-es tepsihez
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 db tojás 
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
8 dkg finomliszt
1 csg sütőpor





Krémhez
300 ml hideg Meggle cukrászhab
5 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 habfixáló
2 ek rumaroma
Díszítéshez
5 dkg csokireszelék
1 dl meggle cukrászhab
10 dkg kandírozott meggy szemek


Elkészítése
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A margarint az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral, tojások sárgájával,az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzá keverjük a gesztenyemasszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához keverjük.
A cukros tojás habot egy fakanállal óvatosan ,több részletben hozzá keverjük,végül a csoki darabkákat is.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral ,rumaromával , a kakaóporral kemény habbá verjük.
A gesztenye masszával tovább keverjük,valamint a habfixálóval.
A kihűlt süteményre rákenjük,csokireszelékkel megszórjuk.
Az 1 dl tejszínt keményre verjük,kis habrózsákat nyomunk a tetejére és meggy szemekkel díszítjük.


Sajtos roló







Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
1 tojás lekenni




Krém:
8 dkg margarin
2 púpos evőkanál liszt
3-4 dl tej
10 dkg trappistasajt
10 dkg natúr tömős sajt
só,picike fehér őrölt bors

Díszítéshez:
kb 5-10 dkg reszelt sajt


Elkészítése

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm széles csíkokra vágjuk,és lekenjük tojással..A habroló csöveket kenőecsettel,vékonyan lekenjük olajjal.A tésztacsíkokat kis átfedéssel tekerjük a csövekre,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sütőt előmelegítjük 200 fokra és 10-15 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése.A margarint felolvasztjuk egy lábasban,majd elkeverjük a lisztet benne,és zsemleszínűre pirítjuk.Fokozatosan hozzáadjuk a tejet,és főzzük addig míg megfelelő sűrű a krém állaga.Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot sóval ízesítjük.Jól kikavarjuk.
A rolókat megtöltjük a krémmel ,habzsák vagy kiskanál segítségével.A végeit reszelt sajtba mártjuk


Forrás itt található:

Havasi gyopár







Hozzávalók
Hozzávalók a barna tésztához:

15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 ek. tejföl
1 ek. kakaópor
1 mk. sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 sütőpor
3-4 ek. tejföl


A krémhez:

6 dl tej
2 csg. vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csg. vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió


Elkészítése
A tetejére:

2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor

5 dkg olvasztott csokoládé

A tepsi mérete:
26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi


Elkészítése:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpacba csomagoljuk,fagyasztóba tettem felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk,3 cipóra osztjuk.
Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük,a tésztát ráterítjük,lekvárral lekenjük,darabos dióval megszórjuk,a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krém készítése:
A tejjel összekeverjük a pudingporokat,cukrokat,majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.
A tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk


Forrás itt található:

Tejszínes puncsos krémes sütemény







Hozzávalók
6 tojás
8 evőkanál porcukor
6 - " – víz
6 - " - liszt 
2 - " - kakaópor 
fél cs. sütőpor 
1 késhegynyi szódabikarbóna 







Elkészítés :
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverni ,vizet hozzá adva tovább keverni.
A lisztet összekeverni a sütőporral ,szódabikarbónával és a kakaóval és ezt hozzáadni a tojásokhoz, 
apránként a felvert tojásfehérje kemény habját..Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 170 fokon megsütjük.


 
Krém :
1 csg puncs puding 
2 dl tej 
250 ml habtejszín ,kevés puncs aroma ,habfixáló, ízlés szerint cukor 

Elkészítése
Felfőzzük a pudingot ,kihűtjük ,hozzáadjuk az aromát ,a keményre vert tejszint ,cukrot apránként a habfixszálót és megfelelő állagig keverjük/géppel / .
A kihűlt piskótát kettévágjuk ,megkenjük a krémmel, a tetejére teszünk még tejszínhabot ,majd csokireszelékkel is lehet díszíteni .
Nagyon egyszerű ,de mutatós és finom sütemény.


Forrás itt található:

Felhő szelet







Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 db tojás

Krém hozzávalói:
7,5 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
15 dkg cukor

Krém tetejére:
1/2 liter Hulala tejszín





Tészta elkészítése:
A vizet a zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk a lisztet és összefőzzük. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tepsit zsírral megkenjük és 2 lapot sütünk a tepsi hátán.


Krém készítése:
A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hűlés után hozzákeverjük a margarint is és az egyik lapra kenjük. Míg dermed a krém, addig a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük. Erre ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét. Jó étvágyat kívánok hozzá! 


Forrás itt található:

Omlós házi diós kifli, és még keleszteni sem kell! Ráadásul nagyon egyszerű recept!







Hozzávalók
Hozzávalók:
50 dkg sima liszt
30 dkg margarin
1 tojássárgája
tejföl



Töltelék:
25 dkg darált dió
12 dkg porcukor
pici fahéj
kevés tej


Elkészítése
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk. Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc takarékláng. Porcukorba forgatva fogyasztjuk.



Forrás itt található: